Brug parterapi

I alle forhold kan man have op og nedture. Nogle gange er dette en tegn på at man ikke passer sammen som personer til at være sammen i et længevarende forhold. Men andre gang er det et tegn på at man som individuelle mennesker hele tiden udvikler sig og som oftest ikke i samme hastighed eller i samme retning. I alle menneskelige forhold vil der altid opstå gnidninger og problemer, det kan ikke undgås. Nogle gange er der ikke noget at gøre, andre gange er det i sidste ende de følelser man har for hinanden, som er afgørende. Hvis man nede under alle uoverenstemmelserne og skænderierne virkelig elsker hinanden, så kan man der finde motivationen for at holde ud og sammen arbejde sig frem mod at få forholdet tilbage på sporet. For nogle par der virkelig har problemer, kan parterapi være en god løsning.

ronald-van-der-meulen-1230519_960_720

En parterapeut kan være en god mægler

Oftest i skænderier stirrer man sig hver især måske blind på de inderste følelser eller den inderste konflikt fordi man har travlt med at forsvare sine egne synspunkter eller er meget såret og derfor ikke kan have det overblik som det kræver for at få en god løsning. Her kan en parterapeut hjælpe til at være den mægler som et par, som ikke kan finde ud af det, har brug for. Hvis begge parter respekterer den terapeutiske proces og respekterer psykologen, kan psykologen gå ind og sætte nogle rammer for en god kommunikationsform, så denne ikke løber af sporet som den måske gør når parret er på egen hånd og gøre at parret kan tale sammen på en mere produktiv måde og forhåbentlig finde frem til kærligheden igen. Der kan være mange grunde til at forholdet er gået skævt, måske er det utroskab, måske vil parret nogle forskellige ting, måske har de aldrig lært ordentligt at snakke sammen.

Udtrykke følelser

Det er ikke lige let for alle mennesker at kommunikere deres følelser for hinanden, det kan være svært for mange at sætte ord på hvordan de har det eller måske er de flove over deres tanker og følelser. Her kan rummet i parterapi være et frit sted, hvor man har plads og rum til at give udtryk for de følelser og tanker som man ikke normalt ville komme ind på og måske kan psykologen med sin ekspertise være med til sætte ord på de følelser som ikke er helt konkrete og svært udtrykkelige og hjælpe parret tilbage til et godt forhold.