Sådan optimerer du sikkerheden med en dørtelefon

Har du nogen sinde tænkt over, hvor ofte du går forbi en dør? Hver gang der er en dør til et hus eller et lejlighedskompleks, er der også en eller anden form for sikkerhedsforanstaltning, så uvedkommende ikke kan komme ind. Nogle steder er det så simpelt, at der bare er en lås. Andre steder er der mere sofistikerede låseforanstaltninger. Der findes forskellige former for sikkerhed, når det drejer sig om døre. Der kan være tale om forskellige typer af låse, hvor sikkerheden er mere eller mindre. Det er ikke alle steder, hvor det er nødvendigt med meget høj sikkerhed. Derfor findes der låse, hvor sikkerheden er mindre. Det kan være irriterende med et smart sikkerhedssystem, hvis det egentlig ikke er nødvendigt. En form for sikkerhed er dørtelefonen. Klik her for mere information om dørtelefoner og porttelefoner.
Hvorfor øger en dørtelefon sikkerheden?

En dørtelefon kan kun øge sikkerheden, såfremt den er lavet ordentligt. Det betyder at dørtelefonen, skal være testet inden den er kommet på markedet. Dørtelefonen gør at personerne i lejlighedskomplekset selv kan bestemme, hvem der bliver lukket ind i komplekset. Derfor er det vigtigt at systemet rent teknisk fungerer korrekt. Eventuelle uvedkommende skal ikke kunne snyde sig igennem på den ene eller anden måde. Der findes mange former for porttelefoner, som passer til forskellige behov. Ofte vil det afhænge af hvordan selve bygningen er udformet. Er der bare brug for en enkelt telefon, eller er der flere porte og dermed også brug for flere telefoner? Tag eventuelt kontakt til en forhandler, så I sammen kan finde den helt rigtige løsning.

En porttelefon er ikke et ualmindeligt syn i storbyerne. De er ofte placeret ved bygninger, der indeholder mere end en enkelt lejlighed. Det kan være store komplekser med flere hundrede lejligheder, men det kan også være de helt små bygninger, hvor der måske kun er to lejligheder. Man ser da også huse, som bare indeholder en enkelt husstand, med porttelefoner. Det er ofte de lidt dyrere huse, der skal passes ekstra godt på. Dørtelefonen er en udvidet ringeklokke. Folk ringer på, hvorefter du på afstand kan bedømme om de skal lukkes ind eller ej. Hermed er sikkerheden øget i forhold bare at have en almindelig ringeklokke på døren. I lejlighedskomplekser med flere husstande er det desuden smart, da man kan ringe på hos den enkelte og ikke hele komplekset.

Forskellige typer af låse til at øge sikkerheden

key-565607_960_720

Det er dog ikke kun porttelefoner, der kan øge sikkerheden. Der findes også flere forskellige typer af låse, som kan være med til at øge sikkerheden på dit hus. Du kan få en elektrisk lås. Porttelefoner hører under denne kategori, da man på afstand kan bestemme hvem der kommer ind. Denne type lås kan med fordel kombineres med andre former for låse f.eks. kodelåse. Den mest almindelige form for lås, er den mekaniske lås. Det er den mindste sikre, da man åbner døren ved hjælp af en nøgle. Det er nemt for tyve at bryde igennem denne sikkerhed.

Kodelåse derimod giver en stor sikkerhed. Hvis man har kode på, kan man sikre, at det kun er bestemte personer, der har adgang. Denne type lås har desuden den fordel, at det er nemt for de personer, der skal have adgang til bygningen. Disse personer skal blot indtaste en kode, hvorefter de har adgang. I kombination med en porttelefon, er det ekstra smart, da man på den måde nemt kan lukke folk ind, der ikke har koden, men som alligevel skal have adgang til bygningen. På den måde kan man altså kombinere låse, for at øge sikkerheden.