En arkitekt udformer det, vi andre ser

Hvad enten man kigger bydele, haver og parker, bygninger eller noget helt tredje i Aarhus, kan man være stensikker på, at der har været en arkitekt inde over. En arkitekt i eksempelvis Åbyhøj bærer en stor del af ansvaret, når nye ting skal opføres. Det samme gør en arkitekt i Skanderborg, når for eksempel gamle kirker skal renoveres. Arkitekten i Hammel kan have et helt andet ansvar. Han kan være mand for at designe møbler og andre brugsting. Man skal altså ikke undervurdere alsidigheden hos arkitekter. Heler ikke dem i Hinnerup.

Det praktiske arbejde for en arkitekt

4

Nogle arkitekter foretrækker den gammeldags men ikke desto mindre nyttige tilgang med pen og papir, når de skal udforme et nyt projekt. I mange tilfælde foregår selve arbejdet på en tegnestue, hvor fantasien og erfaringen for lov til at blomstre. Der laves mange skitser, før den sidste streg er sat på tegningen til det færdige projekt. Det er altså et meget kreativt fag.

Mens nogle holder fast i metoden ved tegnebrættet, er andre mere til elektroniske tegninger. På en computer har en arkitekt i Aarhus i dag rig mulighed for at udfolde sine idéer. Det samme har ham i Åbyhøj. Teknologien er i dag så god, at man med lethed kan udforme modelbygninger og computergrafikker, der give realistiske indtryk af projekterne. Her er det også let for arkitekterne i både Skanderborg og Hammel at tilføje selv de mindste detaljer løbende. Allervigtigst er det dog for ham i Hinnerup så vel som alle andre steder, at han har gode idéer og forstår at arbejde med proportioner og andre elementer, der er afgørende for et færdigt projekt. Samtidig skal have være i stand til at tale med kunderne. Han skal være i stand til at forstå deres ønsker.

Kommunikation er alfa og omega, når man arbejder med en arkitekt

Når man arbejder med en arkitekt, er det selvfølgeligt i alles interesse, at det færdige projekt bliver noget, alle parter kan stå inde for. Og netop det lykkedes altså absolut bedst, hvis der forelægger klar kommunikation under hele forløbet. Det drejer sig både om kundens ønsker og om arkitektens idéer. Taler man forbi hinanden her, kan det ende meget galt. Derfor har arkitekter som en selvfølge interesse i, at kommunikationen mellem parterne forløber gnidningsfrit.

Når projektet først begynder at tage form og blive mere end blot streger på et kanvas, sørger artikten også for løbende at kommunikerer med de mennesker, der står for det helt praktiske og fysiske arbejde, det er, at opføre projektet. Dem på byggepladsen skal selvfølgeligt også have en klar idé om visionen for projektet. Samtidig bidrager bygningsarbejderne også med deres faglige viden i forhold til, hvad der reelt set kan lade sig gøre. Som arkitekt må man nogle gange acceptere, at nogle idéer kun fungerer på papir. Altså indgår arkitekter altid i samarbejder med andre fagfolk, når noget skal laves. Hvis man står og søger en arkitekt, kan man med fordel følge følgende link: http://www.bygoglev.dk/